doggy days programma 2018

Er wordt hard gewerkt aan het programma voor doggy days 2108, houd deze pagina en onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates in het programma!

plushtoy_dogsta_dog_5_preview

NIEUW! INSTAGRAM VOOR JE HOND

Wil jij ook dat jouw hond een legende wordt op Instagram? In deze workshop van Instagram-professional Thompson Dubé leer je exact hoe jouw trouwe viervoeter een populaire #instadog kan worden.

De eerste stap is het creëren van een account voor je hond(en); daarna neemt Thom je mee de Instagram-wereld in om samen de leukste en mooiste avonturen van jou hond(en) vast te leggen en te delen. Hoe kom je aan volgers en lekker veel likes? Hoe kan ik een verhaal bijhouden voor mijn hond? Alle tips en tricks worden vrijgegeven en kan jij ze gaan toepassen.

Hondengebit

PRESENTATIE HONDENGEBIT DOOR PIET HELLEMANS

Uiteraard weer een presentatie van onze eigen Piet Hellemans, dit keer over het gebit van je hond!
Hoe verzorg je het gebit van hond(en) het beste? Waarom is dit nodig, een wolf hoeft zijn tanden toch ook niet te poetsen? Wat zijn de risico’s van een slecht gebit?

Daarnaast zal Piet ingaan op pijnstilling en palliatieve zorg voor je hond.
Wanneer kies je voor welke pijnstiller en wat zijn de nadelen of bijwerkingen van het gebruik ervan?

hondennamen-quiz

NIEUW! DE PUP QUIZ!!

Hoeveel weet jij over honden?
Op doggy days kun je je hondenkennis testen tijdens onze Pup Quiz. Van het gedrag, de gezondheid, de verschillende rassen tot aan de geschiedenis van de hond: alles komt aan aan bod.

De Pup Quiz vindt plaats op de zaterdagavond en is een interactieve kennis-quiz over honden. Raad mee en val in de prijzen!!

tau track logo groen transp png

DETECTIEWERK PRESENTATIE ÉN WORKSHOP

Naast het algemene speuren (zie hieronder bij “klassiekers”) valt er nog veel meer te behalen in de speur-wereld van de hond.
Heb je de douanehonden wel eens aan het werk gezien? Deze honden sporen drugs, tabak, explosieven of grote pakken geld op.
Jouw hond kan dit ook!

Tijdens deze 6e editie van doggy days kan ook jij kennis maken met Detectiewerk en wie weet wordt jouw hond wel een geld-opsporingshond!

Nathascha van der Heiden van TauTrack zal deze workshop EN bijbehorende presentatie verzorgen!

aggressive-dog-1

NIEUW! PRESENTATIE AGRESSIE BIJ HONDEN

Hoe moet je omgaan met agressie bij honden?
In deze presentatie zal worden uitgelegd hoe je agressieve signalen bij honden kunt herkennen, en hoe je hier het beste mee om kan gaan.

Wat zijn de verschillen van agressie naar mensen toe en tussen honden onderling? Waarom dreigen honden voordat ze aanvallen en waarom moet je deze waarschuwingen niet afstraffen en altijd serieus nemen? Leer het tijdens de presentatie van onze professionals, deel ervaringen en wordt een expert in het herkennen van agressie en verminderen ervan.

image

WORKSHOP HONDENMASSAGE

Gezonde spieren, gewrichten en botten zijn heel belangrijk voor een fijn hondenleven, maar hoe kan je dat bij jouw hond(en) ondersteunen en verbeteren? Dierenfysiotherapeut Irene Feenstra van Fysiotherapie voor Dieren neemt jullie mee in de wereld van het bewegingsstelsel van de hond. Hoe werkt het? Wat kan er allemaal mee misgaan? Hoe kan je jouw hond na een ongeluk of een operatie weer zo snel, en zo goed mogelijk op de been krijgen? Waar kan je oude hondjes mee ondersteunen?

Daarnaast is masseren van je hond natuurlijk ook goed voor de band tussen hond en baas en is het altijd fijn om je hond te verwennen met een heerlijke massage, dit jaar op doggy days leren we dat van een professional!

028c2aef74bda410e1d5afbdd450e082

NIEUW! PRESENTATIE OVER HULPHONDEN

De Blinde Geleidehond kennen we, en gelukkig weten de mensen dat deze honden als ze aan het werk zijn niet gestoord mogen worden.

Maar er zijn nog veel meer soorten hulphonden; KNGF Geleidehonden helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag (zoals PTSS, autisme of andere beperkingen) door de inzet van een hulphond. Mensen met een beperking krijgen hierdoor meer zelfstandigheid met professioneel opgeleide honden.

Hoe leren de honden dit, wat kunnen ze allemaal en is dit wel leuk voor de honden om voor hun baas te werken? Verdiep je in wat honden allemaal voor ons kunnen en willen doen en krijg nog meer ontzag voor onze geweldige viervoeters!

Hersenwerk

NIEUW! WORKSHOP HERSENWERK VOOR HONDEN

Wolven zijn een groot deel van de dag bezig met voedsel bemachtigen, hun jongen verzorgen, de sociale banden in de roedel onderhouden en hun territorium inspecteren en bewaken. Onze huishonden hebben wat dat betreft en saai leven, ze hoeven niet te werken voor hun eten, de sociale banden zijn vaak beperkt tot de baasjes en misschien één of twee andere honden en het territorium wordt alleen geïnspecteerd met het uitlaten. Leer met de workshop hersenwerk voor honden hoe je met eenvoudige middelen en spelletjes het leven van je hond(en) uitdagender kan maken, en voorkom hiermee verveling en ongewenst gedrag!

programma

HET LATEN TITEREN VAN JE HOND

Wellicht heb je wel eens gehoord over titeren; er wordt in het bloed gemeten welke antilichamen-titers laag zijn, en alleen tegen die ziektes wordt dan geënt. Is het wel nodig om je hond jaarlijks te laten inenten? Daarover zijn de meningen tegenwoordig nogal verdeeld. Vroeger werd er jaarlijks een kleine, of een grote cocktail enting gegeven op basis van de gemiddelde bescherming, bij de gemiddelde hond.

Tegenwoordig kan dit inenten dus op maat worden gedaan, middels titeren, en tijdens doggy days bieden wij hiervoor de mogelijkheid!

Op zondag 10 juni, tijdens de Barking Braderie,  kun je je hond laten titeren en erachter komen welke vaccinaties dit jaar nodig zijn en welke nog enkele jaren bescherming geven.

Ulrike2
Ulrike1
LOGO-DOGRELATE-GROOT

TREKKEN-AAN-DE-RIEM-AFLEREN EN PACK WANDELEN

Tijdens doggy days 2015, 2016 en 2017 hebben jullie met Ulrike al gesnuffeld aan het pack-wandelen volgens Cesar Millan. Trekt jouw hond aan de riem? Ulrike geeft een workshop om dat af te leren! Dit jaar zullen we ook weer de theorie induiken, en in kleine groepjes het pack-wandelen verder uitbouwen, en samen buiten genieten met een stabiele roedel, zoals de oerhond het ook deed!

Ulrike Meder is hondentrainster, hondengedragsdeskundige en oprichtster en eigenaar van Dogrelate.

Ulrike heeft het pack-wandelen, dus met een hele roedel op pad, naar een hoger niveau gebracht, mede door haar opleidingen en stages bij niemand minder dan Cesar Millan!

Uitlaten en wandelen is één van de meest primaire behoeftes van je hond, naast water, eten en jagen. Door het wandelen met je hond te beheersen versterk je de band met elkaar, op een natuurlijke en intensieve manier.

Pack-wandelen is therapeutisch en helpt bij het oplossen van gedragsproblemen zoals trekken aan de riem, angstig gedrag, onzekerheid en agressie. Ulrike/ Dogrelate organiseert ook Pack-wandelingen in Amsterdam.

17_img_5384_1

NIEUW! PRESENTATIE ZELF HONDENVOER BEREIDEN

Tot 60 jaar geleden aten honden met-de-pot mee en bestond er nog geen hondenvoer! Waren deze honden dan allemaal ongezond en hadden ze tekorten? Wat is het beste eten voor een hond? Wat zijn de voor- en nadelen van hondenbrokken, vers vlees en het zelf bereiden van hondenvoer? Maar ook vooral, waar moet je op letten als je zelf hondenvoer wilt maken, wat zijn de gevaren en wat moet je vooral niet doen? Laat ons je meenemen in de wereld van zelf hondenvoer maken en beslis zelf of dit iets voor jou en je hond is, of niet!

programma
programma
programma

HOOPERS & BEHENDIGHEID BY HONDENSCHOOL DE GABBER

Hondenschool De Gabber zal tijdens doggy days namens Het Gilde van Hondentrainers uitleg, instructies en begeleiding geven in hoopers en behendigheid.
Hoopers en behendigheid is geschikt voor alle honden, ongeacht het ras. Bij deze vorm van sport staat het contact tussen baas en hond centraal. Het enthousiasme komt als vanzelf. Behendigheid geeft veel plezier voor hond, baas en publiek!

Tijdens de workshops gaan we spelenderwijs aan de slag met de toestellen en proberen we zoveel als mogelijk rekening te houden met de ervaring die u heeft met deze fantastische sport. Denk hierbij aan speloefeningen, maar ook aan oefeningen waarbij de hond zich bewust wordt van zijn of haar vier poten en hoe deze vervolgens onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden.

Ogenschijnlijk misschien wat gekke oefeningen maar ontzettend leuk om te doen. Het gaat er om dat u kunt snuffelen aan de discipline behendigheid, en dat wij u hopelijk enthousiast kunnen maken over deze manier van samenwerken met uw hond.

doggydays2017-0796
doggydays2017-0088

SPORTEN MET JE HOND(EN)

Altijd al eens iets sportiefs met je hond(en) samen willen doen? Wij bieden jou en je trouwe viervoeter(s) de gelegenheid om te ervaren hoe leuk het is, om op een verantwoorde manier samen te leren bewegen/ sporten. Hardlopen of Bootcampen samen met uw hond verbetert je conditie en maakt de band met je hond sterker dan ooit. Jouw trouwe viervoeter als supporter, trainingsmaatje en coach! De lessen zijn toegankelijk voor alle leeftijden, doordat de lessen aangepast worden op wat jij en je hond(en) aankunnen!

  • De hardlooptraining bestaat uit verschillende soorten loop- en krachtoefeningen voor de benen, waarmee je thuis verder aan de slag kan gaan en dit verder kunt opbouwen.
  • De Bootcamp bestaat uit verschillende soorten loop- en fitnessoefeningen voor het gehele lichaam, waarbij gebruik gemaakt wordt van de materialen in de buurt (bank, boom, tafel, paaltjes, etc.).

De lessen zijn zeer laagdrempelig, dus ook zonder ervaring of conditie kan je gemakkelijk deelnemen aan deze sportieve lessen!

de doggy days klassiekers!

programma

SPEURCURSUS VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Iedere hond kan speuren!! Als je dat nog niet wist, dan mag je dat komen uitproberen! Groot of klein, ras of mix, ze hebben een neus en die doet het! Iedere hond is in staat op zijn of haar niveau een spoor te volgen van een vermist persoon. Tijdens doggy days hebben we 5 jaar op rij praktijkspeuren gegeven, voor zowel beginners als gevorderden. Ook dit jaar geven we natuurlijk praktijkspeuren! Dit jaar zal Viviane dit gedeelte voor haar rekening nemen.

doggydays2017-0860

ACUPRESSUUR OP DOGGY DAYS

Wat wil je hond je nu al jaren zeggen? Krijg een kijk in de wereld van dieren, of misschien wel in jouw hond!

Honden, katten en paarden communiceren met ons door onder andere hun houding en gedrag.
Eric van Beyma (Nova Cura) kan dit lezen, op gevoel en inzicht uit ruim 30 jaar ervaring, en kan hierdoor problemen vinden en oplossen door middel van acupressuur. Ziektes/ kwalen, orgaansystemen, zenuw/ energiebanen, gedrag en voeding staan allemaal met elkaar in verbinding.

Deze holistische benadering is een geweldige aanvulling en toevoeging op de reguliere (dier)geneeskunde.
Eric zal dit tijdens doggy days uitleggen en voordoen, zorg dat je hierbij bent!

programma

LAATSTE EN EERSTE RONDJE MET JE HONDJE

Na al het leren en spelen op doggy days ben je als hond en als baasje bekaf!
Heerlijk even met z’n allen stoom afblazen is dan meer dan nodig, en dat doen we dan ook dagelijks rond 22:00 met “het LAATSTE rondje met je hondje!” Nu hoeft er even niets meer, gewoon lekker samen op pad, waarbij de liefhebbers even kunnen afkoelen in de hondenvijver.

Naast deze gezamenlijke avondwandeling beginnen we elke doggy days-dag om 10:00 met elkaar middels een ontspannen ochtendwandeling, oftewel “het EERSTE rondje met je hondje” om daarna weer fris het leerzame feest in te kunnen duiken!

VERZAMELPUNT: De Roedelpaal!

doggy day-9823 kopie

GRATIS DOGGY DAYS-FOTOSHOOT

Tijdens de doggy days kan je een prachtige fotoserie laten maken samen met jouw hond.
De shoot duurt ongeveer 20 minuten. Je krijgt 1 foto naar keuze gratis, de overige foto’s kan je uiteraard bijbestellen.

Reserveer op www.makemyphoto.nl jouw eigen fotoshoot om zeker te zijn van deelname.

Per reservering kan je 1 fotoshoot laten maken, je kunt de shoot ook reserveren tijdens de meet-and-greet op vrijdagavond.

img_7223

DE GROTE HONDENBINGO

Inmiddels een klassieker, de afsluiter van het weekend! Bingo gratis met je hond voor geweldige prijzen, voor de honden en de baasjes.

Hondensnacks, -kussens, benches, speelgoed voor hond en baas en als klapper op de vuurpijl natuurlijk een doggy days arrangement voor volgend jaar (2019), de grote hondenbingo hoofdprijs!

En er is natuurlijk nog veel meer:

– De Barking Braderie; een gezellige braderie met heel veel honden-spullen en informatie

– Allerlei lekkers te eten en drinken, voor twee- en viervoeters

Kortom, het wordt weer een onvergetelijk hondenfeest.  BOEK SNEL, want het aantal plaatsen is beperkt!

Het programma wordt regelmatig geüpdatet en bijgewerkt, er kunnen geen rechten worden ontleend