doggy days programma 2019

Dit was het programma van doggy days 2018, houd deze pagina en onze Facebookpagina in de gaten voor het programma van 2019!

plushtoy_dogsta_dog_5_preview

NIEUW! INSTAGRAM VOOR JE HOND

Wil jij ook dat jouw hond een legende wordt op Instagram? In deze workshop van Instagram-professional Thompson Dubé leer je exact hoe jouw trouwe viervoeter een populaire #instadog kan worden.

De eerste stap is het creëren van een account voor je hond(en); daarna neemt Thom je mee de Instagram-wereld in om samen de leukste en mooiste avonturen van jou hond(en) vast te leggen en te delen. Hoe kom je aan volgers en lekker veel likes? Hoe kan ik een verhaal bijhouden voor mijn hond? Alle tips en tricks worden vrijgegeven en kan jij ze gaan toepassen.

hondennamen-quiz

NIEUW! DE PUP QUIZ!!

Hoeveel weet jij over honden?
Op doggy days kun je je hondenkennis testen tijdens onze Pup Quiz. Van het gedrag, de gezondheid, de verschillende rassen tot aan de geschiedenis van de hond: alles komt aan aan bod.

De Pup Quiz vindt plaats op de zaterdagavond en is een interactieve kennis-quiz over honden. Raad mee en val in de prijzen!!

tau track logo groen transp png

DETECTIESPEUREN PRESENTATIE ÉN WORKSHOP

Naast het algemene Speuren (zie hieronder bij “klassiekers”) valt er nog veel meer te behalen in de speur-wereld van de hond. Heb je de douanehonden wel eens aan het werk gezien? Deze honden sporen drugs, tabak, explosieven of grote pakken geld op. Jouw hond kan dit ook!

Tijdens deze 6e editie van doggy days kan ook jíj kennis maken met Detectiespeuren. Nathascha van der Heiden van TauTrack zal deze workshop EN bijbehorende presentatie verzorgen. En wie weet wordt jouw hond wel een geld-opsporingshond!

aggressive-dog-1

NIEUW! PRESENTATIE AGRESSIE BIJ HONDEN

Hoe moet je omgaan met agressie bij honden?
In deze presentatie zal worden uitgelegd hoe je agressieve signalen bij honden kunt herkennen, en hoe je hier het beste mee om kan gaan.

Wat zijn de verschillen van agressie naar mensen toe en tussen honden onderling? Waarom dreigen honden voordat ze aanvallen en waarom moet je deze waarschuwingen niet afstraffen en altijd serieus nemen? Leer het tijdens de presentatie van onze professionals, deel ervaringen en wordt een expert in het herkennen van agressie en verminderen ervan.

image

WORKSHOP HONDENMASSAGE

Gezonde spieren, gewrichten en botten zijn heel belangrijk voor een fijn hondenleven, maar hoe kan je dat bij jouw hond(en) ondersteunen en verbeteren? Dierenfysiotherapeut Irene Feenstra van Fysiotherapie voor Dieren neemt jullie mee in de wereld van het bewegingsstelsel van de hond. Hoe werkt het? Wat kan er allemaal mee misgaan? Hoe kan je jouw hond na een ongeluk of een operatie weer zo snel, en zo goed mogelijk op de been krijgen? Waar kan je oude hondjes mee ondersteunen?

Daarnaast is masseren van je hond natuurlijk ook goed voor de band tussen hond en baas en is het altijd fijn om je hond te verwennen met een heerlijke massage, dit jaar op doggy days leren we dat van een professional!

Hersenwerk
hersenwerk-snuffelmat-2
20180423_144319-1

NIEUW! WORKSHOP HERSENWERK VOOR HONDEN

Leer met deze workshop Hersenwerk voor honden hoe je met eenvoudige middelen en spelletjes het leven van je hond(en) uitdagender kan maken, en voorkom hiermee verveling en ongewenst gedrag!

Wolven zijn een groot deel van de dag bezig met voedsel bemachtigen, hun jongen verzorgen, de sociale banden in de roedel onderhouden en hun territorium inspecteren en bewaken. Onze huishonden hebben wat dat betreft een saai leven, ze hoeven niet te werken voor hun eten en de sociale banden zijn vaak beperkt tot de baasjes en misschien één of twee andere honden. Met zijn vaardigheden wordt nauwelijks iets gedaan, terwijl een hond juist graag (samen)werkt.

Het idee van Hersenwerk is dat de hond, geconcentreerd en op zijn eigen manier het ‘lekkers’ of ‘leuks’ gaat zoeken. Dit doet hij door zijn neus te gebruiken. Met zijn neus traceert hij zijn beloning. En dan gaat hij ontdekken en nadenken over hóe hij het lekkers of leuks kan bemachtigen.

Deze workshop, Hersenwerk voor Honden, is een geweldig alternatief om de vaardigheden van je hond te benutten én om lekker samen te werken!

Op zondag kun je op de Barking Braderie bij de stand van 5050shopSDB snuffelmatten en ander hersenwerk voor honden kopen, waarvan 50% van de opbrengst naar o.a. de dieren in het asiel van Orasje, Bosnië gaat!

d37f544fc7a64cd7175d7aaf5d146927-rimg-w639-h659-gmir

HET LATEN TITEREN VAN JE HOND

Wellicht heb je wel eens gehoord over titeren; er wordt in het bloed gemeten welke antilichamen-titers laag zijn, en alleen tegen die ziektes wordt dan geënt. Is het wel nodig om je hond jaarlijks te laten inenten? Daarover zijn de meningen tegenwoordig nogal verdeeld. Vroeger werd er jaarlijks een kleine, of een grote cocktail enting gegeven op basis van de gemiddelde bescherming, bij de gemiddelde hond.

Tegenwoordig kan dit inenten dus op maat worden gedaan, middels titeren, en tijdens doggy days bieden wij hiervoor de mogelijkheid!

Op zondag 10 juni, tijdens de Barking Braderie,  kun je je hond bij de stand van NML Health laten titeren en erachter komen welke vaccinaties dit jaar nodig zijn en welke nog enkele jaren bescherming geven. Er zitten wel kosten aan deze VacciCheck verbonden en neem je dierenpaspoort(en) mee om het vaccinatie-advies in op te nemen.

Ulrike2
Ulrike1
LOGO-DOGRELATE-GROOT

TREKKEN-AAN-DE-RIEM-AFLEREN EN PACK WANDELEN

Tijdens doggy days 2015, 2016 en 2017 hebben jullie met Ulrike al gesnuffeld aan het pack-wandelen volgens Cesar Millan. Trekt jouw hond aan de riem? Ulrike geeft een workshop om dat af te leren! Dit jaar zullen we ook weer de theorie induiken, en in kleine groepjes het pack-wandelen verder uitbouwen, en samen buiten genieten met een stabiele roedel, zoals de oerhond het ook deed!

Ulrike Meder is hondentrainster, hondengedragsdeskundige en oprichtster en eigenaar van Dogrelate.

Ulrike heeft het pack-wandelen, dus met een hele roedel op pad, naar een hoger niveau gebracht, mede door haar opleidingen en stages bij niemand minder dan Cesar Millan!

Uitlaten en wandelen is één van de meest primaire behoeftes van je hond, naast water, eten en jagen. Door het wandelen met je hond te beheersen versterk je de band met elkaar, op een natuurlijke en intensieve manier.

Pack-wandelen is therapeutisch en helpt bij het oplossen van gedragsproblemen zoals trekken aan de riem, angstig gedrag, onzekerheid en agressie. Ulrike/ Dogrelate organiseert ook Pack-wandelingen in Amsterdam.

programma

NIEUW! PRESENTATIE ZELF HONDENVOER BEREIDEN

Enige tientallen jaren geleden was het heel gewoon: eten klaarmaken voor hond met gebruikmaking van bestaande ingrediënten of wat de dagelijkse pot schafte. Waren deze honden dan allemaal ongezond en hadden ze tekorten??

Tegenwoordig leeft het grootste deel van onze honden van brokken, omdat het door dierenartsen en dierenspeciaalzaken zo geadviseerd wordt. Toch zijn er steeds meer mensen die daarvan terugkomen en zelf eten gaan samenstellen voor hun huisdieren.  Zelf eten samenstellen is niet moeilijk, we doen het ook dagelijks voor onszelf, maar er zijn wel een paar richtlijnen die in de gaten gehouden moeten worden om tekorten te voorkomen.

Deze presentatie over ‘zelf hondenvoer bereiden’ wordt gegeven door Tannetje Koning, auteur van het boek “Voer voor carnivoren’ en tevens dierenarts die zich heeft toegelegd op alternatieve geneeswijzen.

Tannetje zal je leren wat de voor- en nadelen zijn van hondenbrokken, vers vlees en het zelf bereiden van hondenvoer. Maar ook vooral, waar moet je op letten als je zelf hondenvoer wilt maken, wat zijn de gevaren en wat moet je vooral niet doen?

programma
programma

HOOPERS & BEHENDIGHEID BY HONDENSCHOOL DE GABBER

Hondenschool De Gabber zal tijdens doggy days namens Het Gilde van Hondentrainers uitleg, instructies en begeleiding geven in hoopers en behendigheid.
Hoopers en behendigheid is geschikt voor alle honden, ongeacht het ras. Bij deze vorm van sport staat het contact tussen baas en hond centraal. Het enthousiasme komt als vanzelf. Behendigheid geeft veel plezier voor hond, baas en publiek!

Tijdens de workshops gaan we spelenderwijs aan de slag met de toestellen en proberen we zoveel als mogelijk rekening te houden met de ervaring die u heeft met deze fantastische sport. Denk hierbij aan speloefeningen, maar ook aan oefeningen waarbij de hond zich bewust wordt van zijn of haar vier poten en hoe deze vervolgens onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden.

Ogenschijnlijk misschien wat gekke oefeningen maar ontzettend leuk om te doen. Het gaat er om dat u kunt snuffelen aan de discipline behendigheid, en dat wij u hopelijk enthousiast kunnen maken over deze manier van samenwerken met uw hond.

doggydays2017-0796

NIEUW!! VICKING DOG RUN!

Houden jij en je hond van een spannende en sportieve uitdaging? Dan is de Vicking Dog Run echt iets voor jullie!

In dit leuke parcours worden zowel baas als hond uitgedaagd, doordat jullie samen verschillende hindernissen af gaan leggen en sportieve opdrachten gaan uitvoeren. Een goede samenwerking tussen baas en hond is hier dus van groot belang! Alleen samen kunnen jullie dit parcours verslaan!

Je kunt ongeacht je leeftijd of sportniveau met je hond(en) deelnemen aan de Vicking Dog Run.

de doggy days klassiekers!

doggydays2017-0194

SPEURCURSUS VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Iedere hond kan speuren!! Als je dat nog niet wist, dan mag je dat komen uitproberen! Groot of klein, ras of mix, ze hebben een neus en die doet het! Iedere hond is in staat op zijn of haar niveau een spoor te volgen van een vermist persoon. Tijdens doggy days hebben we 5 jaar op rij praktijkspeuren gegeven, voor zowel beginners als gevorderden. Ook dit jaar geven we natuurlijk praktijkspeuren! Dit jaar zal Viviane dit gedeelte voor haar rekening nemen.

doggydays2017-0860

ACUPRESSUUR OP DOGGY DAYS

Wat wil je hond je nu al jaren zeggen? Krijg een kijk in de wereld van dieren, of misschien wel in jouw hond!

Honden, katten en paarden communiceren met ons door onder andere hun houding en gedrag.
Eric van Beyma (Nova Cura) kan dit lezen, op gevoel en inzicht uit ruim 30 jaar ervaring, en kan hierdoor problemen vinden en oplossen door middel van acupressuur. Ziektes/ kwalen, orgaansystemen, zenuw/ energiebanen, gedrag en voeding staan allemaal met elkaar in verbinding.

Deze holistische benadering is een geweldige aanvulling en toevoeging op de reguliere (dier)geneeskunde.
Eric zal dit tijdens doggy days uitleggen en voordoen, zorg dat je hierbij bent!

programma

LAATSTE EN EERSTE RONDJE MET JE HONDJE

Na al het leren en spelen op doggy days ben je als hond en als baasje bekaf!
Heerlijk even met z’n allen stoom afblazen is dan meer dan nodig, en dat doen we dan ook dagelijks rond 22:00 met “het LAATSTE rondje met je hondje!” Nu hoeft er even niets meer, gewoon lekker samen op pad, waarbij de liefhebbers even kunnen afkoelen in de hondenvijver.

Naast deze gezamenlijke avondwandeling beginnen we elke doggy days-dag om 10:00 met elkaar middels een ontspannen ochtendwandeling, oftewel “het EERSTE rondje met je hondje” om daarna weer fris het leerzame feest in te kunnen duiken!

VERZAMELPUNT: De Roedelpaal!

doggy day-9823 kopie

GRATIS DOGGY DAYS-FOTOSHOOT

Tijdens de doggy days kan je een prachtige fotoserie laten maken samen met jouw hond.
De shoot duurt ongeveer 20 minuten. Je krijgt 1 foto naar keuze gratis, de overige foto’s kan je uiteraard bijbestellen.

Reserveren hiervoor, kan op www.makemyphoto.nl om zeker te zijn van deelname. Per reservering (oftewel per huisje) kun je 1 fotoshoot laten maken, eventueel met meerdere honden.

img_7223

DOGGY DAYS HONDEN BINGO

Inmiddels een klassieker, de afsluiter van het weekend! Bingo gratis met je hond voor geweldige prijzen, voor de honden en de baasjes.

Hondensnacks, -kussens, benches, speelgoed voor hond en baas en als klapper op de vuurpijl natuurlijk een doggy days arrangement voor volgend jaar (2019), de grote Honden Bingo hoofdprijs!

En er is natuurlijk nog veel meer:

– De Barking Braderie; een gezellige braderie met heel veel honden-spullen en informatie

– Allerlei lekkers te eten en drinken, voor twee- en viervoeters

Kortom, het wordt weer een onvergetelijk hondenfeest.  BOEK SNEL, want het aantal plaatsen is beperkt!

Het programma wordt regelmatig geüpdatet en bijgewerkt, er kunnen geen rechten worden ontleend