doggy days programma 2019

Hier het programma van doggy days 2019, houd deze pagina en onze Facebookpagina in de gaten voor updates!

dsc8858
25-sterilisatie-project-foto-lau-curacao-5w1a2199_-min

PRESENTATIES PIET HELLEMANS

“Voorkomen is beter dan genezen”, maar hoe voorkom je ziektes en problemen bij je hond? Preventieve zorg, dus voorkomen dat er iets mis gaat, is hierin heel erg belangrijk. Goede voeding is, net als voor mensen, de basis van een gezond gestel en een gezond leven. Renske van Renske Natuurlijke Diervoeding en Piet nemen je mee naar de basis, wat voer je eigenlijk aan je hond(en) en waarom? Met voeding kan je ook veel problemen ondervangen of zelfs oplossen, en wat is bijvoorbeeld goede voeding voor een oudere hond?

Op zondagmiddag, als alle honden en baasjes bekaf zijn van het intensieve doggy days weekend, zal Piet jullie vertellen over de grote House of Animals honden-sterilisatie campagne op Curaçao van 2018. Piet heeft hier met 12 andere dierenartsen 12 uur per dag aan de lopende band teefjes gesteriliseerd om het zwerfhondenprobleem van Curaçao aan te pakken. Is dit gelukt? En welke moeilijke ethische beslissingen moesten er allemaal genomen worden, en wat ging er goed en wat ging er mis? Genoeg geleerd en gedaan het hele weekend, laat je notitieblok maar in je bungalow liggen Piet zal je vermaken en uiteraard is er alle ruimte voor discussie en input van jullie kant, graag zelfs!

dd_71

WORKSHOP VACHT- EN HUIDVERZORGING

Wist je dat de huid het grootste, en één van de belangrijkste organen is bij dier en mens? Het is een belangrijk orgaan om ziektekiemen buiten te houden, onze temperatuur en vochtbalans te reguleren en om afvalstoffen uit te scheiden. Onze viervoeters hebben daar ook nog eens een vacht omheen, wat extra bescherming en isolatie biedt maar waar ook problemen kunnen ontstaan. Waar moet je op letten bij de huid en vacht van je hond? Wat kan je doen om problemen te voorkomen en wat kan je doen als er zich een vacht- of huidprobleem bij jouw hond(en) is? Kom naar de workshop vacht- en huidverzorging, en leer alles wat je moet weten over de vacht en huid van je hond!

Processed with VSCO with hb2 preset

INSTAGRAM VOOR JE HOND

Wil jij ook dat jouw hond een legende wordt op Instagram? In deze workshop van Instagram-professional Thompson Dubé leer je exact hoe jouw trouwe viervoeter een populaire #instadog kan worden, zie ook acethelabrador op Instagram!

De eerste stap is het creëren van een account voor je hond(en); daarna neemt Thom je mee de Instagram-wereld in om samen de leukste en mooiste avonturen van jou hond(en) vast te leggen en te delen. Hoe kom je aan volgers en lekker veel likes? Hoe maak je de beste foto’s en hoe bewerk je ze? Hoe kan ik een verhaal bijhouden voor mijn hond? Alle tips en tricks worden vrijgegeven en kan jij ze gaan toepassen.

whatsapp-image-2019-01-18-at-17.24.12

NIEUW! PRESENTATIE EHBO VOOR HONDEN

Na een paar jaar afwezig geweest te zijn op doggy days hebben we op verzoek van vele de EHBO voor honden weer in het programma opgenomen! Dierenarts Jolande van den Broek vertelt over wat je tegen kan komen qua spoedgevallen bij je hond en hoe je dan het beste kan handelen. Wanneer is er sprake van spoed, en wanneer kan je een dag later je dierenarts opzoeken of het nog even aankijken? Wat kan je allemaal zelf als baasje controleren en hoe doe je dat? Leer als een dierenarts naar je hond(en) kijken, en leer problemen herkennen voordat er klachten bij je huisdier ontstaan.

dd_100_2

DE PUP QUIZ

Hoeveel weet jij over honden?
Op doggy days kun je je hondenkennis testen tijdens onze Pup Quiz. Van het gedrag, de gezondheid, de verschillende rassen tot aan de geschiedenis van de hond: alles komt aan aan bod.

De Pup Quiz vindt plaats op de zaterdagavond en is een interactieve kennis-quiz over honden. Raad mee en val in de prijzen!!

tau track logo groen transp png

PRESENTATIE ÉN WORKSHOP DETECTIESPEUREN

Naast het algemene Speuren (zie hieronder bij “klassiekers”) valt er nog veel meer te behalen in de speur-wereld van de hond. Heb je de douanehonden wel eens aan het werk gezien? Deze honden sporen drugs, tabak, explosieven of grote pakken geld op. Jouw hond kan dit ook!

Tijdens deze 6e editie van doggy days kan ook jíj kennis maken met Detectiespeuren. Nathascha van der Heiden van TauTrack zal deze workshop EN bijbehorende presentatie verzorgen. En wie weet wordt jouw hond wel een geld-opsporingshond!

img_6070

NIEUW! PRESENTATIE “HIER KOMEN!!!”

Waarom komt je hond niet  als je hem roept? Misschien heeft ie je niet gehoord; dus nog maar en keer roepen, en nu wat harder!
In deze presentatie zal worden uitgelegd waarom dit niet werkt, laat Olivier Wiegman van Hondenschool de Gabber je meenemen in de belevingswereld van de hond.

Honden lezen onze gemoedstoestand en lichaamstaal en reageren hierop. Een baasje wat gefrustreerd of boos is, en loopt te schreeuwen, is niet aantrekkelijk om je bij te gaan melden. Leer van Olivier hoe je jouw gemoedstoestand en lichaamstaal juist kan inzetten om met je hond te communiceren, jullie band te versterken en ga hier zelf meteen mee aan de slag met jouw hond(en).

dd_66

NIEUW! PRESENTATIE ONDERSTEUNING SENIOR HONDEN

Wat kan je allemaal doen om de ouderdomsklachten zoals artrose kan ondersteunen bij je hond? Wat moet je vooral niet doen bij oudere honden, en waarom niet? Onze dierenfysiotherapeut Irene Feenstra van Fysiotherapie voor Dieren zal dit vanuit haar vak uit de doeken doen en met jullie de meest voorkomende ouderdomsklachten bespreken en hoe je je oude hond hiermee kan helpen. Uiteraard is ook dit een interactieve presentatie, advies op maat is mogelijk en misschien is jouw vraag of ervaring nuttig voor andere baasjes en honden. Oude honden zijn geweldig, kom naar de presentatie van Irene en leer wat je voor jouw grijze trouwe viervoeter kan doen ter ondersteuning.

dd_64
dd_62

PRESENTATIE ÉN WORKSHOP HERSENWERK VOOR HONDEN

Leer met deze workshop Hersenwerk voor honden hoe je met eenvoudige middelen en spelletjes het leven van je hond(en) uitdagender kan maken, en voorkom hiermee verveling en ongewenst gedrag!

Wolven zijn een groot deel van de dag bezig met voedsel bemachtigen, hun jongen verzorgen, de sociale banden in de roedel onderhouden en hun territorium inspecteren en bewaken. Onze huishonden hebben wat dat betreft een saai leven, ze hoeven niet te werken voor hun eten en de sociale banden zijn vaak beperkt tot de baasjes en misschien één of twee andere honden. Met zijn vaardigheden wordt nauwelijks iets gedaan, terwijl een hond juist graag (samen)werkt.

Het idee van Hersenwerk is dat de hond, geconcentreerd en op zijn eigen manier het ‘lekkers’ of ‘leuks’ gaat zoeken. Dit doet hij door zijn neus te gebruiken. Met zijn neus traceert hij zijn beloning. En dan gaat hij ontdekken en nadenken over hóe hij het lekkers of leuks kan bemachtigen.

Deze presentatie en workshop, Hersenwerk voor Honden, is een geweldig alternatief om de vaardigheden van je hond te benutten én om lekker samen te werken!

Op zondag kun je op de Barking Braderie bij de stand van 5050shopSDB snuffelmatten en ander hersenwerk voor honden kopen, waarvan 50% van de opbrengst naar o.a. de dieren in het asiel van Orasje, Bosnië gaat!

d37f544fc7a64cd7175d7aaf5d146927-rimg-w639-h659-gmir

LAAT JE HOND TITEREN

Wellicht heb je wel eens gehoord over titeren; er wordt in het bloed gemeten welke antilichamen-titers laag zijn, en alleen tegen die ziektes wordt dan geënt. Is het wel nodig om je hond jaarlijks te laten inenten? Daarover zijn de meningen tegenwoordig nogal verdeeld. Vroeger werd er jaarlijks een kleine, of een grote cocktail enting gegeven op basis van de gemiddelde bescherming, bij de gemiddelde hond.

Tegenwoordig kan dit inenten dus op maat worden gedaan, middels titeren, en tijdens doggy days bieden wij hiervoor de mogelijkheid!

Op zondag 10 juni, tijdens de Barking Braderie,  kun je je hond bij de stand van NML Health laten titeren en erachter komen welke vaccinaties dit jaar nodig zijn en welke nog enkele jaren bescherming geven. Er zitten wel kosten aan deze VacciCheck verbonden en neem je dierenpaspoort(en) mee om het vaccinatie-advies in op te nemen.

dd_42
img_6863-1

BEHENDIGHEID MET HONDENSCHOOL DE GABBER

Hondenschool De Gabber zal tijdens doggy days namens Het Gilde van Hondentrainers uitleg, instructies en begeleiding geven in behendigheid.
Behendigheid is geschikt voor alle honden, ongeacht het ras. Bij deze vorm van sport staat het contact tussen baas en hond centraal. Het enthousiasme komt als vanzelf. Behendigheid geeft veel plezier voor hond, baas en publiek!

Tijdens de workshops gaan we spelenderwijs aan de slag met de toestellen en proberen we zoveel als mogelijk rekening te houden met de ervaring die u heeft met deze fantastische sport. Denk hierbij aan speloefeningen, maar ook aan oefeningen waarbij de hond zich bewust wordt van zijn of haar vier poten en hoe deze vervolgens onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden.

Ogenschijnlijk misschien wat gekke oefeningen maar ontzettend leuk om te doen. Het gaat er om dat u kunt snuffelen aan de discipline behendigheid, en dat wij u hopelijk enthousiast kunnen maken over deze manier van samenwerken met uw hond.

20180609_142502-min
img-20180611-wa0030

NIEUW! VIKING DOG CAMP

Samen met je hond en mede deelnemers een sportief team vormen! Houden jij en je hond van een sportieve uitdaging in groepsverband? Dan is de Viking Dog Camp echt iets voor jullie! De afgelopen jaren organiseerde wij (Harrie en Joyce | Remedie PT en Cats and dogs daycare), Bootcamp met de hond en de Viking Dog Run. Dit jaar voegen wij deze 2 onderdelen samen! De leuke en soms ingewikkelde bootcamp oefeningen staan verdeeld over een uitdagend parcours bij de vijver.

Dit parcours wordt in groepsverband afgelegd in een looptempo. Een goede samenwerking tussen baas en hond is hier van groot belang! Maar ook een goede samenwerking met de andere deelnemers is heel belangrijk, want je kunt elkaar zo maar eens nodig hebben bij bepaalde uitdagende oefeningen! Alleen samen kunnen jullie dit parcours doorstaan en de finish bereiken!

Durven jullie de uitdaging aan?

Je kunt ongeacht je leeftijd of sportniveau met je hond deelnemen aan de Viking Dog Camp

treibball-muenchen-hves

NIEUW! TREIBBALL

Treibball is een relatief nieuwe vorm van hondensport, waarbij de hond een grote ballen moet verplaatsten! Hoe stuur je jouw hond aan om dit te doen? Ervaar of jouw hond hier talent voor heeft en leer je hond aansturen om de ballen te verplaatsen. Het Gilde van Hondentrainers zullen de baasjes en honden begeleiden met Treibball, een hele leuke hondensport en zeer vermakelijk om naar te kijken, uiteraard toegankelijk voor alle rassen, groottes, leeftijden en ervaringsniveaus van de honden!

de doggy days klassiekers!

doggydays2017-0194

SPEURCURSUS VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Iedere hond kan speuren!! Als je dat nog niet wist, dan mag je dat komen uitproberen! Groot of klein, ras of mix, ze hebben een neus en die doet het! Iedere hond is in staat op zijn of haar niveau een spoor te volgen van een vermist persoon. Tijdens doggy days hebben we 5 jaar op rij praktijkspeuren gegeven, voor zowel beginners als gevorderden. Ook dit jaar geven we natuurlijk praktijkspeuren! Dit jaar zal Viviane dit gedeelte voor haar rekening nemen.

doggydays2017-0860

ACUPRESSUUR OP DOGGY DAYS

Wat wil je hond je nu al jaren zeggen? Krijg een kijk in de wereld van dieren, of misschien wel in jouw hond!

Honden, katten en paarden communiceren met ons door onder andere hun houding en gedrag.
Eric van Beyma (Nova Cura) kan dit lezen, op gevoel en inzicht uit ruim 30 jaar ervaring, en kan hierdoor problemen vinden en oplossen door middel van acupressuur. Ziektes/ kwalen, orgaansystemen, zenuw/ energiebanen, gedrag en voeding staan allemaal met elkaar in verbinding.

Deze holistische benadering is een geweldige aanvulling en toevoeging op de reguliere (dier)geneeskunde.
Eric zal dit tijdens doggy days uitleggen en voordoen, zorg dat je hierbij bent!

programma

LAATSTE EN EERSTE RONDJE MET JE HONDJE

Na al het leren en spelen op doggy days ben je als hond en als baasje bekaf!
Heerlijk even met z’n allen stoom afblazen is dan meer dan nodig, en dat doen we dan ook dagelijks rond 22:00 met “het LAATSTE rondje met je hondje!” Nu hoeft er even niets meer, gewoon lekker samen op pad, waarbij de liefhebbers even kunnen afkoelen in de hondenvijver.

Naast deze gezamenlijke avondwandeling beginnen we elke doggy days-dag om 10:00 met elkaar middels een ontspannen ochtendwandeling, oftewel “het EERSTE rondje met je hondje” om daarna weer fris het leerzame feest in te kunnen duiken!

VERZAMELPUNT: De Roedelpaal!

doggy day-9823 kopie

GRATIS DOGGY DAYS-FOTOSHOOT

Tijdens de doggy days kan je een prachtige fotoserie laten maken samen met jouw hond.
De shoot duurt ongeveer 20 minuten. Je krijgt 1 foto naar keuze gratis, de overige foto’s kan je uiteraard bijbestellen.

Reserveren hiervoor, kan op www.makemyphoto.nl om zeker te zijn van deelname. Per reservering (oftewel per huisje) kun je 1 fotoshoot laten maken, eventueel met meerdere honden.

img_7223

DOGGY DAYS HONDEN BINGO

Inmiddels een klassieker, de afsluiter van het weekend! Bingo gratis met je hond voor geweldige prijzen, voor de honden en de baasjes.

Hondensnacks, -kussens, benches, speelgoed voor hond en baas en als klapper op de vuurpijl natuurlijk een doggy days arrangement voor volgend jaar (2019), de grote Honden Bingo hoofdprijs!

En er is natuurlijk nog veel meer:

– De Barking Braderie; een gezellige braderie met heel veel honden-spullen en informatie

– Allerlei lekkers te eten en drinken, voor twee- en viervoeters

Kortom, het wordt weer een onvergetelijk hondenfeest.  BOEK SNEL, want het aantal plaatsen is beperkt!

Het programma wordt regelmatig geüpdatet en bijgewerkt, er kunnen geen rechten worden ontleend