doggy days programma 2018

Er wordt hard gewerkt aan het programma voor doggy days 2108, houd deze pagina en onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates in het programma!

doggydays2017-1080

PRESENTATIE OVER HONDENGEBIT VAN PIET HELLEMANS

Uiteraard weer een presentatie van onze eigen Piet Hellemans (dierenarts, presentator van Beestengeluk en Rob’s Grote Tuinverbouwing (SBS6))! Hoe verzorg je het gebit van hond(en) het beste? Waarom is dit nodig, een wolf hoeft zijn tanden toch ook niet te poetsen? Wat zijn de risico’s van een slecht gebit?

Daarnaast zal Piet een presentatie geven over pijnstilling en palliatieve zorg voor je hond. Wanneer kies je voor welke pijnstiller en wat zijn de nadelen of bijwerkingen van het gebruik ervan?

Uiteraard is er ook tijdens de presentatie en het hele doggy days weekend ruimte voor jouw vragen aan Piet.

Beestengeluk (video)

doggydays2017-0470

NIEUW! PUP QUIZ

Hoeveel weet jij over honden? Test je hondenkennis over gedrag, gezondheid, anatomie en de geschiedenis van de hond en de verschillende rassen! De zaterdagavond tijdens doggy days wordt gevuld met een interactieve kennis-quiz over honden, raad mee en val in de prijzen!

tau track logo groen transp png

DETECTIE WERK

Naast het speuren (zie hieronder bij “klassiekers”) bestaat er nog veel meer in de speurwereld voor de hond. Heb je de douane honden wel eens aan het werk gezien? Deze honden sporen drugs, tabak, explosieven of grote pakken geld op. Jouw hond kan dit ook! Tijdens deze 5e editie van doggy days kan je ook kennis maken met detectiewerk en wie weet wordt jouw hond wel een geld-opsporingshond! Het Detectiewerk word door Nathascha van der Heiden (TauTrack) gegeven.

img_6407

NIEUW! PRESENTATIE AGRESSIE BIJ HONDEN

Hoe moet je omgaan met agressie bij honden? Leer agressieve signalen herkennen bij honden, en hoe je hier het beste mee om kan gaan. Wat zijn de verschillen van agressie naar mensen toe en tussen honden onderling? Waarom dreigen honden voordat ze aanvallen en waarom moet je deze waarschuwingen niet afstraffen en altijd serieus nemen? Leer het tijdens de presentatie van onze professionals, deel ervaringen en wordt een expert in het herkennen van agressie en verminderen ervan.
image

WORKSHOP HONDENMASSAGE

Gezonde spieren, gewrichten en botten zijn heel belangrijk voor een fijn hondenleven, maar hoe kan je dat bij jouw hond(en) ondersteunen en verbeteren? Dierenfysiotherapeut Irene Feenstra van Fysiotherapie voor Dieren neemt jullie mee in de wereld van het bewegingsstelsel van de hond. Hoe werkt het? Wat kan er allemaal mee misgaan? Hoe kan je jouw hond na een ongeluk of een operatie weer zo snel, en zo goed mogelijk op de been krijgen? Waar kan je oude hondjes mee ondersteunen?

Daarnaast is masseren van je hond natuurlijk ook goed voor de band tussen hond en baas en is het altijd fijn om je hond te verwennen met een heerlijke massage, dit jaar op doggy days leren we dat van een professional!

doggydays2017-0714

NIEUW! PRESENTATIE HULPHOND

De Geleidehond kennen we, en gelukkig weten de mensen dat deze honden als ze aan het werk zijn niet gestoord mogen worden. Maar er zijn nog veel meer soorten hulphonden; voor mensen met fysieke beperkingen, PTSS, autisme en nog meer problemen en beperkingen waar honden een uitkomst zijn voor hun baasje! Hoe leren de honden dit, wat kunnen ze allemaal en is dit wel leuk voor de honden om voor hun baas te werken? Verdiep je in wat honden allemaal voor ons kunnen en willen doen en krijg nog meer ontzag voor onze geweldige viervoeters!

dsc6954

NIEUW! WORKSHOP HERSENWERK VOOR HONDEN

Wolven zijn een groot deel van de dag bezig met voedsel bemachtigen, hun jongen verzorgen, de sociale banden in de roedel onderhouden en hun territorium inspecteren en bewaken. Onze huishonden hebben wat dat betreft en saai leven, ze hoeven niet te werken voor hun eten, de sociale banden zijn vaak beperkt tot de baasjes en misschien één of twee andere honden en het territorium wordt alleen geïnspecteerd met het uitlaten. Leer met de workshop hersenwerk voor honden hoe je met eenvoudige middelen en spelletjes het leven van je hond(en) uitdagender kan maken, en voorkom hiermee verveling en ongewenst gedrag!

vaccicheck

NIEUW! TITEREN VAN JE HOND

Tegenwoordig is het mogelijk om je hond(en) op maat te enten. Is het wel nodig om je hond jaarlijks te laten enten? Wellicht heb je al  van je dierenarts gehoord over titeren; er wordt in het bloed gemeten welke antilichamen-titers laag zijn, en alleen tegen die ziektes wordt dan geënt. Vroeger werd er jaarlijks een kleine, of een grote cocktail enting gegeven op basis van de gemiddelde bescherming, bij de gemiddelde hond.

Nu is het dus mogelijk om dit op maat te doen, tijdens de Barking Braderie is het mogelijk om je hond te titeren en erachter te komen welke vaccinaties dit jaar nodig zijn, en welke nog enkele jaren bescherming geven.

Ulrike2
Ulrike1
LOGO-DOGRELATE-GROOT

TREKKEN-AAN-DE-RIEM-AFLEREN EN PACK WANDELEN

Tijdens doggy days 2015, 2016 en 2017 hebben jullie met Ulrike al gesnuffeld aan het pack-wandelen volgens Cesar Millan. Trekt jouw hond aan de riem? Ulrike geeft een workshop om dat af te leren! Dit jaar zullen we ook weer de theorie induiken, en in kleine groepjes het pack-wandelen verder uitbouwen, en samen buiten genieten met een stabiele roedel, zoals de oerhond het ook deed!

Ulrike Meder is hondentrainster, hondengedragsdeskundige en oprichtster en eigenaar van Dogrelate.

Ulrike heeft het pack-wandelen, dus met een hele roedel op pad, naar een hoger niveau gebracht, mede door haar opleidingen en stages bij niemand minder dan Cesar Millan!

Uitlaten en wandelen is één van de meest primaire behoeftes van je hond, naast water, eten en jagen. Door het wandelen met je hond te beheersen versterk je de band met elkaar, op een natuurlijke en intensieve manier.

Pack-wandelen is therapeutisch en helpt bij het oplossen van gedragsproblemen zoals trekken aan de riem, angstig gedrag, onzekerheid en agressie. Ulrike/ Dogrelate organiseert ook Pack-wandelingen in Amsterdam.

17_img_5384_1

NIEUW! PRESENTATIE ZELF HONDENVOER BEREIDEN

Tot 60 jaar geleden aten honden met-de-pot mee en bestond er nog geen hondenvoer! Waren deze honden dan allemaal ongezond en hadden ze tekorten? Wat is het beste eten voor een hond? Wat zijn de voor- en nadelen van hondenbrokken, vers vlees en het zelf bereiden van hondenvoer? Maar ook vooral, waar moet je op letten als je zelf hondenvoer wilt maken, wat zijn de gevaren en wat moet je vooral niet doen? Laat ons je meenemen in de wereld van zelf hondenvoer maken en beslis zelf of dit iets voor jou en je hond is, of niet!

doggydays2017-0297
doggydays2017-0280
Combi naast elkaar

HOOPERS EN BEHENDIGHEID 2.0 MET HONDENSCHOOL DE GABBER

Hondenschool De Gabber zal tijdens doggy days namens Het Gilde van Hondentrainers uitleg, instructies en begeleiding geven in hoopers en behendigheid.
Hoopers en behendigheid is geschikt voor alle honden, ongeacht het ras. Bij deze vorm van sport staat het contact tussen baas en hond centraal. Het enthousiasme komt als vanzelf. Behendigheid geeft veel plezier voor hond, baas en publiek!

Tijdens de workshops gaan we spelenderwijs aan de slag met de toestellen en proberen we zoveel als mogelijk rekening te houden met de ervaring die u heeft met deze fantastische sport. Denk hierbij aan speloefeningen, maar ook aan oefeningen waarbij de hond zich bewust wordt van zijn of haar vier poten en hoe deze vervolgens onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden.

Ogenschijnlijk misschien wat gekke oefeningen maar ontzettend leuk om te doen. Het gaat er om dat u kunt snuffelen aan de discipline behendigheid, en dat wij u hopelijk enthousiast kunnen maken over deze manier van samenwerken met uw hond.

Hondenschool de Gabber

doggydays2017-0796
doggydays2017-0088

SPORTEN MET JE HOND(EN)

Altijd al eens iets sportiefs met je hond(en) samen willen doen? Wij bieden jou en je trouwe viervoeter(s) de gelegenheid om te ervaren hoe leuk het is, om op een verantwoorde manier samen te leren bewegen/ sporten. Hardlopen of Bootcampen samen met uw hond verbetert je conditie en maakt de band met je hond sterker dan ooit. Jouw trouwe viervoeter als supporter, trainingsmaatje en coach! De lessen zijn toegankelijk voor alle leeftijden, doordat de lessen aangepast worden op wat jij en je hond(en) aankunnen!
•       De hardlooptraining bestaat uit verschillende soorten loop- en krachtoefeningen voor de benen, waarmee je thuis verder aan de slag kan gaan en dit verder kunt opbouwen.
•       De Bootcamp bestaat uit verschillende soorten loop- en fitnessoefeningen voor het gehele lichaam, waarbij gebruik gemaakt wordt van de materialen in de buurt (bank, boom, tafel, paaltjes, etc.).
De lessen zijn zeer laagdrempelig, dus ook zonder ervaring of conditie kan je gemakkelijk deelnemen aan deze sportieve lessen!

de doggy days klassiekers!

doggydays2017-0194

SPEURCURSUS VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Iedere hond kan speuren!! Als je dat nog niet wist, dan mag je dat komen uitproberen! Groot of klein, ras of mix, ze hebben een neus en die doet het! Iedere hond is in staat op zijn of haar niveau een spoor te volgen van een vermist persoon. Tijdens doggy days hebben we 5 jaar op rij praktijkspeuren gegeven, voor zowel beginners als gevorderden. Ook dit jaar geven we natuurlijk praktijkspeuren! Dit jaar zal Viviane dit gedeelte voor haar rekening nemen.

doggydays2017-0860

ACUPRESSUUR OP DOGGY DAYS

Wat wil je hond je nu al jaren zeggen? Krijg een kijk in dieren, of misschien wel in jouw hond! Honden, katten en paarden communiceren met ons door onder andere hun houding en gedrag. Eric van Beyma (Nova Cura) kan dit lezen, op gevoel en inzicht uit ruim 30 jaar ervaring, en kan hierdoor problemen vinden en oplossen door middel van acupressuur. Ziektes/ kwalen, orgaansystemen, zenuw/ energiebanen, gedrag en voeding staan allemaal met elkaar in verbinding. Deze holistische benadering is een geweldige aanvulling en toevoeging op de reguliere (dier)geneeskunde. Eric zal dit tijdens doggy days uitleggen en voordoen, zorg dat je hierbij bent!

doggydays2017-0606
doggydays2017-0617

LAATSTE EN EERSTE RONDJE MET JE HONDJE

Na al het leren en spelen op doggy days ben je als hond en als baasje bekaf! Heerlijk even met z’n allen bijkomen en stoom afblazen is dan meer dan nodig, en dat doen we met het laatste rondje met het hondje!

Nu hoeft er even niets meer, gewoon lekker samen op pad, de liefhebbers kunnen even afkoelen in de hondenvijver, en zo beginnen we elke doggy days dag ook lekker ontspannen met elkaar, om daarna weer het leerzame feest in te duiken!

doggy day-0029 kopie

GRATIS DOGGY DAYS-FOTOSHOOT

Tijdens de doggy days kan je een prachtige fotoserie laten maken samen met jouw hond. De shoot duurt ongeveer 20 minuten. Je krijgt 1 foto naar keuze gratis, de overige foto’s kan je uiteraard bijbestellen. Reserveer op www.makemyphoto.nl jouw eigen fotoshoot om zeker te zijn van deelname.

Per reservering kan je 1 fotoshoot laten maken, je kunt de shoot ook reserveren tijdens de meet-and-greet op vrijdagavond.

img_7237
img_7223

DE GROTE HONDENBINGO

Inmiddels een klassieker, de afsluiter van het weekend! Bingo gratis met je hond voor geweldige prijzen, voor de honden en de baasjes.

Hondensnacks, -kussens, benches, speelgoed voor hond en baas en als klapper op de vuurpijl natuurlijk een doggy days arrangement voor volgend jaar (2019), de grote hondenbingo hoofdprijs!

En er is natuurlijk nog veel meer:

– De Barking Braderie; een gezellige braderie met heel veel honden-spullen en informatie

– Allerlei lekkers te eten en drinken, voor twee- en viervoeters

Kortom, het wordt weer een onvergetelijk hondenfeest.  BOEK SNEL, want het aantal plaatsen is beperkt!

Het programma wordt regelmatig geüpdatet en bijgewerkt, er kunnen geen rechten worden ontleend